Psihologie clinica

Psihologie clinica

Psihoterapie si consiliere psihologica Cluj

Psihologia clinica este acea ramura a psihologiei aplicate care studiaza factorii psihologici implicati in starea de sanatate si de boala a individului. In cadrul Centrului Medical Mind Reset din Cluj ne ocupam de investigarea, testarea si diagnosticarea problemelor de sanatate emotionala si mentala (la adolescenti, adulti si varstnici) care necesita un grad ridicat de expertiza psihologica.

Psihologia clinica se concentreaza pe toate aspectele intalnite in viata de zi cu zi. Tocmai de aceea oferim consiliere si interventii psihologice specifice in vederea ameliorarii calitatii vietii persoanelor aflate intr-o suferinta psihologica continua, cu dificultati de adaptare la situatii de viata familiale sau profesionale.

 

Astfel, le oferim pacientilor nostri:

  • Psihodiagnostic si evaluare clinica
  • Interventii psihologice
  • Sedinte de dezvoltare personala
Vezi mai multe
Investigatie

In cadrul sedintelor cu un psiholog clinician, pe baza unor interviuri sau utilizand teste specifice de evaluare (teste de personalitate, teste pentru depresie si anxietate), se examineaza aspecte care tin de personalitatea pacientului si de relationarea acestuia cu mediul extern.

Se urmaresc toate aspectele care il impiedica pe pacient sa se dezvolte armonios. Toate investigatiile de psihologie clinica se fac cu empatie si sustinere neconditionata. Se creaza o relatie de incredere intre psiholog si persoana aflata in dificultate.

Psihologul clinician evalueaza si intervine pentru a optimiza autocunoasterea si dezvoltarea personala. Se identifica factorii care influenteaza starea pacientului si se stabilesc obiective terapeutice pentru eliminarea sau ameliorarea lor. Astfel, persoana aflata in dificultate emotionala, cognitiva sau de comportament va putea depasi obstacolele.

Exista cai de iesire din orice situatie. Aici intevine un psiholog clinician. Anxietatea si depresia sunt stari care pot fi depasite cu ajutorul psihoterapiei.

Fiecare pacient este consiliat pentru a intelege situatia sau boala psihica cu care se confrunta. Se combina terapii in beneficiul pacinetului si se cauta metode eficiente care sa-l ajute pe pacient sa-si imbunatateasca stilul de viata.

Mecanismele de adaptare difera de la persoana la persoana. Neadaptarea poate duce la un comportament disfunctional, la anxietate si chiar depresie. Interventiile psihologice si terapia suportiva ajuta pacientii sa isi canalizeze energia catre un stil de viata armonios.

Psihoterapia individuala sau consilierea psihologica continua poate fi benefica unei dezvoltari in armonie cu eu-ul interior si cu provocarile dinamice ala societatii. Autocunoasterea, dezvoltarea personala si depasirea dificultatilor emotionale sunt cele mai mari beneficii ale consilierii psihologice.

Psihoterapia poate si individuala sau de grup. Impreuna cu psiholgul clinician se stabilesc teme si abordari pentru terapii sugestive, management de conflicte sau terapii suportive pentru bolnavii terminali. Cu ajutorul unui psiholog clinician iti gasesti resursele pentru a depasi obstacolele si pentru a reusi in ceea ce iti propui.

Mihaela Lupu

Psiholog clinician principal

Cu o experienta de peste 20 de ani in evaluare psihologica si asistenta psihologica, dr. Mihaela Lupu, calda si empatica, construieste poduri emotionale si te poarta intr-o calatorie a cunoasterii si a vindecarii de sine.

Servicii de psihologie oferite:

Evaluare Psihologica si Psihodiagnostic clinic cu eliberare de rapoarte necesare unor Comisii de Expertiza medicala
Psihoterapie individuala sau consiliere psihologica

Curriculum Vitae

    Acest site este protejat de reCAPTCHA și Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google se aplică.

    Quick Contact Icon
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.